Tuomaristo 2019

Vuoden 2019 tuomariston muodostivat Olaf Bär, Ben Heppner, Vesselina Kasarova, François Le Roux, Waltraud Meier, Deborah Polaski ja Kiri Te Kanawa. Tuomariston puheenjohtaja toimi kolmatta kertaa Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja, tenori Jorma Silvasti.

Olaf Bär

Saksalaisbaritoni Olaf Bär on sukupolvensa arvostetuimpia liedlaulajia.

Ben Heppner

Kanadalainen tenori Ben Heppner on maailmanlaajuisesti tunnustettu kauniista äänestään, älykkäästä musikaalisuudestaan ja leiskuvasta draamantajustaan. Hän toimi Helin-kilpailun tuomaristossa myös vuonna 2014.

Vesselina Kasarova

Alunperin diplomipianistiksi valmistunut bulgarialainen mezzo-sopraano Vesselina Kasarova on noussut kansainvälisen yleisön lemmikiksi muun muassa Mozartin oopperoiden ja ranskalaisten oopperoiden tulkitsijana.

François Le Roux

Kriitikot ovat tituleeranneet laajasta oopperaohjelmistostaan tunnettua ranskalaista baritonia François Le Roux'ta muun muassa sukupolvensa parhaaksi Pelléaksi.

Waltraud Meier

Saksalainen mezzosopraano Waltraud Meier on aikamme mainekkaimpia Wagner-laulajia.

Deborah Polaski

Deborah Polaski on yhdysvaltalaissyntyinen dramaattinen sopraano, joka tunnetaan erityisesti Wagner- ja Strauss-roolien tulkinnoistaan.

Kiri Te Kanawa

Kiri Te Kanawa on maailman tunnetuimpia laulajia, ja hänen täyteläistä lyyristä sopraanoaan on kuvailtu eloisaksi, lämpimäksi ja runsaaksi.

Jorma Silvasti

Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja, tenori Jorma Silvasti on esiintynyt maailman suurimmissa oopperataloissa mm. Berliinissä, Lontoon Covent Gardenissa, Münchenissä, New Yorkin Metropolitanissa ja Wienin valtionoopperassa.

Pysy nuotissa - tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa

Siirry takaisin sivun alkuun