Kilpailu 2024

IX Mirjam Helin -kilpailu järjestetään 3.–12. kesäkuuta 2024.

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu on yksi maailman merkittävimmistä kansainvälisistä laulukilpailuista. Se on tarkoitettu esiintymiskypsyyttä omaavien nuorten laulajien valiojoukolle. Moni kilpailun voittajista on myöhemmin noussut laulumaailman huipulle, mm. Olaf BärElīna GarančaRené PapeAndrea Rost ja Julia Lezhneva. Kilpailu tunnetaan korkeasta tasostaan, vaativasta ohjelmistostaan, hyvistä palkinnoistaan ja arvovaltaisesta tuomaristostaan.

Kilpailussa on laaja ohjelmistovaatimus (oratorio, lied, ooppera), vaikka toisaalta laulajalla on laaja vapaus valita. Kilpailuohjelmaan ei vaadita tiettyjä pakollisia lauluja tai säveltäjien teoksia. Välikilpailussa on kuitenkin esitettävä suomalaisen sä­veltäjän laulu.

Vuoden 2024 kilpailuun voivat osallistua laulajat, jotka ovat syntyneet vuonna 1992 ja sen jälkeen.

Kilpailun aikataulu

Tuomaristo

Mirjam Helin -laulukilpailu tunnetaan arvovaltaisesta tuomaristostaan. Vuoden 2024 kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii oopperalaulaja Soile Isokoski.

Helsinki Philharmonic Orchestra on the Musiikkitalo stage.

Orkesteri

Vuonna 2024 kilpailun orkesterina on Helsingin kaupunginorkesteri. Loppukilpailun johtaa Sir Mark Elder.

Musiikkitalo facade and sculptures in front of the building.

Kilpailupaikat

Musiikkitalo on Mirjam Helin -kilpailun keskeinen tapahtumapaikka. Se muodostaa nykytaiteen museo Kiasman ja uuden keskustakirjaston Oodin kanssa pääkaupungin vilkkaan kulttuurikeskittymän. Alku- ja välikilpailu järjestetään Sibelius-Akatemian konserttisalissa.

Palkinnot

Kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa jaettavien palkintojen yhteissumma on 190 000 euroa ja ne jaetaan seuraavasti:

Kilpailutoimikunta

Mestarikurssit 

Pysy nuotissa - tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa

Siirry takaisin sivun alkuun