The Mirjam Helin Competition

A Leading Global Competition for Exceptional Singing Talent

3.–12.6.2024

Mirjam Helin -laulukilpailu

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu on yksi maailman merkittävimmistä kansainvälisistä laulukilpailuista. IX Mirjam Helin -kilpailu järjestettiin 3.–12. kesäkuuta 2024.

Vuodesta 1984

Mirjam Helin -kilpailu

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu on yksi maailman merkittävimmistä kansainvälisistä laulukilpailuista.

Kilpailu on tarkoitettu esiintymiskypsyyttä omaavien nuorten laulajien valiojoukolle. Moni kilpailun voittajista on myöhemmin noussut laulumaailman huipulle, mm. Olaf BärElīna GarančaRené PapeAndrea Rost ja Julia Lezhneva. Kilpailu tunnetaan korkeasta tasostaan, vaativasta ohjelmistostaan, hyvistä palkinnoistaan ja arvovaltaisesta tuomaristostaan.

Suomen Kulttuurirahasto on järjestänyt Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun vuodesta 1984 joka viides vuosi. Vuodesta 2024 alkaen kilpailu järjestetään kolmen vuoden välein.

Vuodesta 1987 laulukilpailu on ollut Kansainvälisten musiikkikilpailujen maailmanliiton (Fédération Mondiale des Concours Internationaux de Musique) jäsen.

Lue lisää kilpailusta ja sen historiasta

Suomen Kulttuurirahasto

Suomen kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahasto on yksi Euroopan suurimmista yksityisistä säätiöistä. Se tukee suomalaista kulttuurielämää myöntämällä apurahoja tieteen ja taiteen eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille.

Kulttuurirahaston sisällä toimii keskusrahasto ja 17 maakuntarahastoa. Rahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa, josta kansainvälisesti tärkein on Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu.

 

Suomen Kulttuurirahaston historia on maailman säätiöiden joukossa ainutlaatuinen, koska sen peruspääoma kerättiin vuonna 1938 koko kansalta. Pääoma on karttunut seitsemänkymmenen vuoden aikana menestyksekkään sijoitustoiminnan sekä lukuisten lahjoitusten turvin. Nykyään Rahaston yhteydessä toimii noin 900 nimikkorahastoa, joiden varallisuutta käytetään vuosittain lahjoittajien toivomiin ja ohjesäännöissä määriteltyihin tarkoituksiin. Mirjam Helin kuului Kulttuurirahaston historian merkittävimpiin lahjoittajiin.

Pysy nuotissa - tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa

Siirry takaisin sivun alkuun