Perhemajoitus tarjoaa kodin rauhaa kisarutistukseen

27.5.2019

Monet Mirjam Helin -kilpailijat ovat kiitelleet mahdollisuutta majoittua kotoisasti isäntäperheissä. Laulajat voivat keskittyä oleelliseen, kun tukena ovat paikalliset ”kotijoukot”. Isäntäperheen kanssa kilpailijoilla on myös mahdollisuus saada ajatukset välillä muualle tai ylipäätään olla omassa rauhassa kodinomaisessa ympäristössä.

Jaejun Kim ja Dongmin Lee saapumassa Musiikkitalolle.

Kristiina Linnoinen lähti nyt ensimmäistä kertaa Mirjam Helin -majoittajaksi. Hänellä on takanaan useita kokemuksia vaihto-oppilaiden majoittamisesta, ja kun kilpailu etsi lisää majoittajia, hän tuli mielellään mukaan. Kun lapset ovat jo poissa kotoa, Kauniaisissa sijaitsevassa omakotitalossa on paljon tilaa. Sinne majoittui korealainen pariskunta Jaejun Kim ja Dongmin Lee.

Baritoni Jaejun Kim kertoi, että hänelle ja hänen kihlatulleen, koloratuurisopraano Leelle, oli suuri kunnia tulla valituiksi kovatasoiseen kilpailuun ja päästä matkustamaan Suomeen yhdessä, vaikka tie katkesikin molemmilla alkuerään. Kim opiskelee Saksan Weimarissa, Lee Kölnissä. Suomessa baritonia on ihastuttanut puhdas luonto ja merellisyys.

Kristiina Linnoinen sanoo, ettei ole voinut olla tuntematta itseään eräänlaiseksi äitihahmoksi, etenkin kun korealaislaulajat ovat lähestulkoon samanikäisiä kuin hänen omat lapsensa.

”He ovat hyvin itsenäisiä ja viihtyvät omassa rauhassa”, Linnoinen kuvaili majoitettaviaan. Hän oli luonnollisesti paikan päällä suojattiensa alkueräesityksissä.

”Seuraan heitä tietysti innokkaasti, vaikken itse musiikki-ihminen olekaan. Toimin heidän kotijoukkoinaan täällä ja kannustan!”

Teksti: Auli Särkiö-Pitkänen
Kuva: Heikki Tuuli

Pysy nuotissa - tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa

Siirry takaisin sivun alkuun