Nuottimateriaali

Sheet music

Teoksia esitettäessä tulee käyttää ainoastaan laillista nuottimateriaalia.

Fennica Gehrman on julkaissut Suomen Kulttuurirahaston tuella kaksi kokoelmaa suomalaista laulumusiikkia. Suomalaisia yksinlauluja I-II (Finnish Solo Songs) on tehty Kansainvälistä Mirjam Helin -laulukilpailua varten. Kokoelman voi ostaa Fennica Gehrmanin verkkokaupasta www.fennicagehrman.fi sekä Helsingistä Ostinatosta www.ostinato.fi ja F-musiikista www.f-musiikki.fi.

Kilpailija voi esittää muitakin suomalaisia lauluja.

Suomalaisen laulumusiikin akatemia r.y.:n julkaisusarjan teokset Suomalaisen yksinlauluohjelmiston luettelo sekä Singing in Finnish ovat myös saatavilla Ostinatosta.

Kilpailun säännöissä todetaan nuottimateriaaleista seuraavaa: 

NUOTTIAINEISTO

8    Jos kilpailijalla ei ole omaa pianistia, noudatetaan seuraavia sääntöjä:
    a) Kilpailun pianistille on toimitettava selkeät, luettavat nuotit.
    b) Erityistapauksissa pääsihteeri voi edellyttää, että nuotit toimitetaan etukäteen tutustumista varten.

9    Orkesterin tarvitseman nuottiaineiston hankinnasta vastaa pääsihteeri. Jos kilpailijan valitsemalla orkesterin säestyksellä esitettävällä sävellyksellä ei ole kustantajaa eikä teos ole yleisesti saatavissa, on kilpailijan pääsihteerin pyynnöstä toimitettava kilpailutoimistoon sekä teoksen partituuri että sen orkesterimateriaali (ajankohta määrittyy seuraavan kilpailun aikataulun mukaan).

10    Jos kilpailija esittää julkaisemattomia teoksia tai eurooppalaisessa lauluohjelmistossa epätavallista aineistoa, tulee hänen pääsihteerin pyynnöstä tuoda yksi kappale teoksesta tuomaristolle.