Tässä ovat finalistit!

8.6.2024

Mirjam Helin -kilpailun tuomaristo on valinnut kuusi laulajaa loppukilpailuun. Orkesterifinaalissa 12.6. laulavat Josipa Bilić, Aksel Daveyan, Junho Hwang, Justyna Khil, Kathrin Lorenzen ja Jingjing Xu.

Loppukilpailuun valitut laulajat. Vasemmalta Josipa Bilić, Jingjing Xu, Justyna Khil, Kathrin Lorenzen, Aksel Daveyan, Junho Hwang. Kuva: Emiliano Verrocchio

Mirjam Helin -laulukilpailun Musiikkitalossa 12.6. pidettävään finaaliin on välieristä tiensä selvittänyt kuusi nuorta laulajaa. He ovat esiintymisjärjestyksessä:

  • Josipa Bilić, sopraano, Kroatia
  • Aksel Daveyan, baritoni, Armenia
  • Junho Hwang, tenori, Etelä-Korea
  • Justyna Khil, sopraano, Puola
  • Kathrin Lorenzen, sopraano, Saksa
  • Jingjing Xu, mezzosopraano, Kiina

Kilpailun tuomarit ovat bassobaritoni Luca Pisaroni, pianisti Keval Shah, baritoni Bo Skovhus, mezzosopraano Randi Stene, sopraano Dawn Upshaw sekä tuomariston puheenjohtajana toimiva sopraano Soile Isokoski.

”Tuomaristo oli finalistivalintojen suhteen hämmästyttävän yksimielinen”, toteaa Isokoski. ”Semifinaali oli hieno: odotamme loistavaa finaalia!”

Orkesterifinaali pidetään Musiikkitalon konserttisalissa keskiviikkona 12.6. klo 18.30. Loppukilpailun ohjelmassa on kaksi teosta, joista ainakin toisen on oltava ooppera-, oratorio-, kantaatti- tai konserttiaaria. Finaalissa soittaa Helsingin kaupunginorkesteri Sir Mark Elderin johdolla. Illan aikana kuullaan mm. Belliniä, Mahleria ja Haydnia.

Finaalin päätteeksi palkitaan kilpailun voittaja sekä jaetaan palkinnot parhaasta lied-esityksestä ja parhaan suomalaisen yksinlaulun esityksestä laulajalle, jonka äidinkieli ei ole suomi tai ruotsi. Myös opiskelija- ja lehdistöraadit julkistavat suosikkinsa. Voittaja saa palkinnoksi 50 000 euroa, toinen 40 000 euroa, kolmas 30 000 euroa ja loput kolme finalistia kukin 10 000 euroa. Palkintojen yhteissumma on 190 000 euroa.

Pysy nuotissa - tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa

Siirry takaisin sivun alkuun