Mirjam Helin -kilpailun tuomaristo on nimetty! 

1.12.2023

Kesäkuussa 2024 järjestettävän Mirjam Helin -kilpailun tuomaristo jakaa puheenjohtajansa, sopraano Soile Isokosken johdolla palkintoja peräti 190 000 euron verran. Isokosken lisäksi kisan tuomareiksi ovat vahvistuneet sopraano Dawn Upshaw, baritoni Bo Skovhus, mezzosopraano ja oopperanjohtaja Randi Stene sekä liedpianisti Keval Shah.

Dawn Upshaw. Kuva: Brooke Irish.

Tanskalainen Bo Skovhus on loistanut sekä oopperalavoilla että liedlaulajana, ja mm. levyttänyt Hugo Wolfin Italialaisen laulukirjan yhdessä Isokosken kanssa. Monipuolisen uran tehnyt norjalainen Randi Stene on toiminut vuodesta 2020 Norjan kansallisoopperan ja -baletin oopperan taiteellisena johtajana. Brittiläis-intialainen Keval Shah on sukupolvensa johtava kansainvälinen liedpianisti, joka on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa liedin, fonetiikan ja laulumusiikin lehtorina vuodesta 2020.  Yhdysvaltalainen Dawn Upshaw on moninkertainen Grammy-voittaja, joka on tunnettu sekä nykymusiikin että perinteisemmän ohjelmiston mestarina. Edesmennyt Kaija Saariaho sävelsi Upshaw’lle mm. esikoisoopperansa Kaukaisen rakkauden.

Laajan kansainvälisen uran tehnyt lyyrinen sopraano Soile Isokoski on tunnetuimpia oopperalaulajiamme. Viime vuosina hän on opettanut sekä Oulun ammattikorkeakoulussa että Sibelius-Akatemiassa ja toiminut mm. Hugo Wolf -kilpailun tuomaristossa. Mirjam Helin -kilpailun tuomaristossa Isokoski oli ensi kerran jo 2009. Tuomariston puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2022. 

Pysy nuotissa - tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa

Siirry takaisin sivun alkuun