Tuomaristo

Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun tuomaristotehtävät tuovat Suomeen seitsemän kansainvälisesti erittäin arvostettua laulajaa. Vuoden 2019 tuomariston muodostivat Olaf Bär, Ben Heppner, Vesselina Kasarova, François Le Roux, Waltraud Meier, Deborah Polaski ja Kiri Te Kanawa. Tuomariston puheenjohtaja toimi kolmatta kertaa Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja, tenori Jorma Silvasti.

Olaf Bär

Olaf Bär
Saksalaisbaritoni Olaf Bär on sukupolvensa arvostetuimpia liedlaulajia. Hän esiintyy maailman upeimmilla konserttilavoilla, ja työskentelee myös kotikaupunkinsa Dresdenin musiikkikonservatoriossa professorina. Hän sai ensimmäisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa vuonna 1984 toisen palkinnon.

Ben Heppner

Ben Heppner portrait
Kanadalainen tenori Ben Heppner on maailmanlaajuisesti tunnustettu kauniista äänestään, älykkäästä musikaalisuudestaan ja leiskuvasta draamantajustaan. Hän toimi Helin-kilpailun tuomaristossa myös vuonna 2014.

Vesselina Kasarova

Vesselina Kasarova
Alunperin diplomipianistiksi valmistunut bulgarialainen mezzo-sopraano Vesselina Kasarova on noussut kansainvälisen yleisön lemmikiksi muun muassa Mozartin oopperoiden ja ranskalaisten oopperoiden tulkitsijana.

François Le Roux

Francois Le Roux
Kriitikot ovat tituleeranneet laajasta oopperaohjelmistostaan tunnettua ranskalaista baritonia François Le Roux'ta muun muassa sukupolvensa parhaaksi Pelléaksi.

Kiri Te Kanawa

Kiri Te Kanawa
Kiri Te Kanawa on maailman tunnetuimpia laulajia, ja hänen täyteläistä lyyristä sopraanoaan on kuvailtu eloisaksi, lämpimäksi ja runsaaksi.

Jorma Silvasti

jorma Silvasti
Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja, tenori Jorma Silvasti on esiintynyt maailman suurimmissa oopperataloissa mm. Berliinissä, Lontoon Covent Gardenissa, Münchenissä, New Yorkin Metropolitanissa ja Wienin valtionoopperassa.

Deborah Polaski

Deborah Polaski
Deborah Polaski on yhdysvaltalaissyntyinen dramaattinen sopraano, joka tunnetaan erityisesti Wagner- ja Strauss-roolien tulkinnoistaan.