IX Mirjam Helin -laulukilpailun tuomaristoa johtaa Soile Isokoski

1.9.2022

Mirjam Helin -kilpailu kokoaa nuoret huippulaulajat Helsinkiin jo yhdeksättä kertaa kesäkuussa 2024. Tuomariston puheenjohtajana toimii oopperalaulaja Soile Isokoski.

IX Mirjam Helin -laulukilpailu järjestetään Helsingissä 3.-12.6.2024. Alkukilpailu järjestetään Taideyliopiston Sibelius-Akatemian R-talon konserttisalissa ja väli- ja loppukilpailu Musiikkitalon konserttisalissa. Kilpailun orkesterina toimii Helsingin kaupunginorkesteri.

Kilpailu on avoin kaikille vuonna 1992 ja sen jälkeen syntyneille laulajille. Yksi Mirjam Helin -kilpailun ominaispiirteistä on laaja ohjelmistovaatimus (oratorio, lied, ooppera), ja tämä perinne jatkuu. Laulajalla on silti laaja vapaus valita.

Kilpailuohjelmaan ei vaadita tiettyjä pakollisia lauluja tai säveltäjien teoksia, mutta välikilpailussa on esitettävä suomalaisen sä­veltäjän laulu. Parhaan suomalaisen laulun ei-suomalainen esittäjä saa erikoispalkinnon.

Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa syksyllä 2023. 

“Laaja ohjelmisto on laulajalle tärkeä”

Tuomariston puheenjohtajana toimii oopperalaulaja Soile Isokoski. Vuonna 2009 Isokoski oli mukana tuomariston jäsenenä.

Isokosken mielestä puheenjohtajan ensimmäinen tehtävä on luoda tuomaristoon hyvä henki ja vapaa ilmapiiri. “Nuoren laulajan kannattaa minusta osallistua ainakin pariin kilpailuun. Siinä testaa itseänsä: miten oma hermo pitää ja mihin porukassa asettuu”, Isokoski sanoo. “Kilpailuun valmistautuminen jo kasvattaa, koska laaja ohjelmisto on laulajalle tärkeä.”

Mirjam Helin -kilpailun tuomaristossa on monista muista kilpailuista poiketen tähän asti ollut ainoastaan laulutaiteilijoita. Aiempina vuosina tuomaristossa on ollut mukana monia kansainvälisiä huippuja kuten Dame Kiri te KanawaNathalie Stutzmann ja Robert Holl sekä suomalaisen laulumaailman tunnetuimpia nimiä kuten Tom Krause ja Jorma Hynninen.

Pysy nuotissa - tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa

Siirry takaisin sivun alkuun