Kuule kilpailun voittajia kesäisessä Suomessa!

26.6.2024

Mirjam Helin -laulukilpailun finalisteja on kutsuttu esiintymään tänä kesänä Joroisten musiikkipäiville sekä Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalille.

Urkuyö ja Aaria -festivaali esittelee tuoreeltaan vuoden 2024 kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun voittajan:

Jingjing Xu on vuonna 1999 syntynyt kiinalainen mezzosopraano. Hän valmistui hiljattain maisteriksi McGillin yliopiston Schulich School of Musicista Montrealista, jossa hän opiskeli Annamaria Popescun, Michael McMahonin ja Esther Gonthierin johdolla. Vuonna 2022 hän debytoi 22-vuotiaana Händelin Orlandon nimiroolissa Opera McGillin kanssa. Vuonna 2023 Xu voitti Wirthin laulupalkinnon. Oopperan lisäksi Xu pitää taidelaulusta. Kesällä 2023 hän osallistui Franz-Schubert-instituuttiin. Hänen viimeaikaisiin esiintymisiinsä kuuluu Rossinin Petite messe solennellen alttosoolo Société d’art vocal de Montréalin järjestämässä gaalakonsertissa. Wu ja montrealilainen pianisti Christopher Knopp ovat työskennelleet yhdessä duona vuodesta 2021.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Suomen Kulttuurirahaston järjestämän Mirjam Helin -laulukilpailun kanssa.

Jingjing Xu, mezzosopraano
Christopher Knopp, piano

TO 11.7.2024 klo 21:00
Espoon tuomiokirkko
Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo
Liput 35 / 30 / 15 €
Myynnissä Lippu.fi ja ovelta 1,5 h ennen konserttia

Joroisten Musiikkipäivien taiteellinen johtaja Jussi Merikanto on valinnut Mirjam Helin -laulukilpailun finalistien joukosta tämän konsertin laulajaksi saksalaisen sopraanon Kathrin Lorenzenin, joka sijoittui kilpailussa toiseksi ja voitti YLE:n yleisöpalkinnon. Pianistina konsertissa toimii Marjaana Merikanto. ”Kathrin Lorenzen valloitti valovoimaisella esiintymisellään ja taiteellisuudellaan heti alkukilpailusta lähtien kuuntelijoiden sydämet. Kuinka hän eli musiikkia ja miten hänen persoonansa loi jotain aivan uutta laulumusiikin maailmaan” kuvailee Jussi Merikanto.

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu toteutettiin 3.-12.6.2024 Helsingissä yhdeksännen kerran. Suomen Kulttuurirahaston vuodesta 1984 järjestämä kilpailu on nostanut esiin monia tulevia huippulaulajia. Musiikkitalon finaalikonsertissa 12.6. orkesterina oli Helsingin kaupunginorkesteri, jota johti Sir Mark Elder. Kilpailun voittaja oli mezzosopraano Jingjing Xu.

Konsertti toteutetaan Järvikylän kartanossa. Väliaikatarjoilu järjestetään väentuvassa ja kahvilapalvelusta vastaa Järvikylän maa- ja kotitalousnaiset. Kahvia ja herkkuja on myytävänä jo ennen konserttia. Ovet avataan klo 16.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Suomen Kulttuurirahaston järjestämän Mirjam Helin -laulukilpailun kanssa.

Kathrin Lorenzen, sopraano
Marjaana Merikanto, piano

PE 26.7. klo 17:00
Järvikylän kartano
Kartanotie 6, Joroinen
Kesto: 2 h / väliaika 30 min. / kahvila palvelee
Liput 40 €, myynnissä Lippu.fi

Pysy nuotissa - tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa

Siirry takaisin sivun alkuun