Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun kahdeksan finalistia on valittu

Kahdeksannen Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun finalistit, neljä naislaulajaa ja neljä mieslaulajaa, on valittu. Kilpailun voittajat ratkeavat loppukilpailussa 29.5. Helsingin Musiikkitalossa, jossa finalisteja säestää Radion sinfoniaorkesteri kapellimestari Hannu Linnun johdolla.


Loppukilpailuun valitut aakkosjärjestyksessä:
 

Teaa An, mezzosopraano, eteläkorealainen
Stefan Astakhov, baritoni, saksalainen
Olga Cheremnykh, sopraano, venäläinen
Jussi Juola, bassobaritoni, suomalainen
Palesa Malieloa, sopraano, eteläafrikkalainen
Bryan Murray, baritoni, amerikkalainen
Rodrigo Sosa Dal Pozzo, kontratenori, italialainen / venezuelalainen
Johanna Wallroth, sopraano, ruotsalainen

 

Tuomariston jäsenet äänestävät itsenäisesti, eikä kilpailusuorituksista keskustella äänestystilanteessa. Tuomariston puheenjohtaja on Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti. Tuomariston jäsenet ovat Olaf Bär, Ben Heppner, Vesselina Kasarova, François Le Roux, Waltraud Meier, Deborah Polaski ja Kiri Te Kanawa. 

Loppukilpailun kilpailuohjelma

Loppukilpailussa kilpailuohjelmassa on kaksi orkesterisäestyksistä teosta, joista ainakin toisen on oltava ooppera-, oratorio-, kantaatti- tai konserttiaaria. Ohjelman enimmäiskesto on 20 minuuttia.

Kilpailuesitysten päätyttyä palkitaan naisten ja miesten sarjan parhaat sekä ojennetaan palkinto parhaan suomalaisen yksinlaulun esityksestä ei-suomalaiselle laulajalle. Palkintojen yhteissumma vuonna 2019 on 173 000 euroa.

Loppukilpailu suorana kilpailusivustolla ja Yle Teemalla

Loppukilpailua ja palkintojenjakoa voi seurata 29.5. suorana lähetyksenä klo 18.30 alkaen kilpailusivustolla mirjamhelin.fi ja Yle Teemalla. Jokaisen kilpailuun osallistuneen laulajan esitykset löytyvät sivustolta mirjamhelin.fi sekä Yle Areenasta. 

Alkuviikosta: yleisölle avoimet mestarikurssit

Kilpailun yhteydessä 27.-28.5. järjestetään mestarikurssit. Kurssin opettajina toimii tuomariston jäseniä seuraavasti: 
27.5. klo 15 Ben Heppner ja klo 16 François Le Roux, 28.5. klo 15 Deborah Polaski, klo 16 Olaf Bär, klo 17 Vesselina Kasarova. Yleisö on tervetullut seuraamaan mestarikursseja Musiikkitalon Camerata-saliin.