Ennätysmäärä hakijoita

lehoboye

Ennätysmäärä hakijoita Kansainväliseen Mirjam Helin -laulukilpailuun

Hakuaika Kansainväliseen Mirjam Helin -laulukilpailun päättyi 31. joulukuuta 2018, ja määräaikaan mennessä hakemuksen jätti 475 laulajaa. Hakijoita on ympäri maailman, ja he edustavat kaikkiaan 62 eri kansallisuutta.  Eniten hakijoita on Etelä-Koreasta, Venäjältä, Kiinasta, Suomesta ja Yhdysvalloista. Suomalaisia laulajia joukossa on 32.

"Kiinnostus Helin-kilpailua kohtaan on ollut todella suurta, kyseessä on kilpailun historian korkein hakijamäärä", iloitsee pääsihteeri Marja-Leena Pétas-Arjava.

Kilpailuun valitut julkistetaan esikarsinnan jälkeen perjantaina 25. tammikuuta 2019.

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu on 20.–29. toukokuuta Helsingissä. Kilpailun yläikäraja naisille on 30 ja miehille 32 vuotta. Kilpailussa jaetaan palkintoja 173 000 euron arvosta ja lisäksi voittajille tarjotaan esiintymistilaisuuksia. Jorma Silvastin johtamassa tuomaristossa ovat  Olaf Bär, Ben Heppner, Vesselina Kasarova, François Le Roux, Waltraud Meier, Deborah Polaski ja Kiri Te Kanawa.

Suomen Kulttuurirahasto on järjestänyt kilpailun viiden vuoden välein vuodesta 1984. Moni Helin-voittaja on noussut laulumaailman huipulle, kuten Elīna Garanča, Andrea Rost ja René Pape.