Kristian Attila

Kysytyimpiin suomalaisiin liedpianisteihin kuuluva Kristian Attila toimii Sibelius-Akatemian laulumusiikin osaston lehtorina. Hän on esiintynyt lukuisten eturivin suomalaisten laulajien, mm. Tommi Hakalan, Juha Uusitalon, Jorma Hynnisen, Petri Lindroosin, Päivi Nisulan  ja Pia Freundin kanssa. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Margit Rahkosen sekä Malmön musiikkikorkeakoulussa Hans Pålssonin johdolla sekä lukuisilla mestarikursseilla, ja suoritti diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa 1995. 1993-1994 hän opiskeli Suomen Kansallisoopperan Oopperastudiossa.

Attila on toiminut virallisena pianistina lukuisissa laulukilpailuissa (mm. Lappeenrannan laulukilpailuissa, Timo Mustakallio - ja Mirjam Helin -laulukilpailuissa) sekä omana pianistina mm. Cardiffissa 2003 Tommi Hakalan kanssa ja työskennellyt pianistina ja opettajana lukuisilla laulun mestarikursseilla, mm. prof. Dorothy Irvingin kanssa. Hän kuului lokakuussa 2007 Järvenpäässä pidetyn kansainvälisen Jean Sibelius –laulukilpailun juryyn.

Kristian Attila on konsertoinut mm. Suomen Kansallisoopperan konserttisarjassa ja monilla tärkeimmillä suomalaisilla musiikkifestivaaleilla (Savonlinnan Oopperajuhlat, Kuhmon kamarimusiikki, Turun musiikkijuhlat, Urkuyö ja aaria ym.) sekä useissa muissa Euroopan maissa. Attila on työskennellyt myös  Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Kansallisoopperassa. Hän on tehnyt taltiointeja Yleisradiolle sekä levytyksiä, mm. Toivo Kuulan yksinlauluja sisältävän levyn Tule armaani (Ondine) Tommi Hakalan kanssa. Hän on johtanut pianon äärestä mm. Ilkka Kuusiston kamarioopperoita. Hän on esiintynyt Ylioppilaskunnan Laulajien kanssa levytyksissä ja useilla kiertueilla, mm. Japanissa 1995 ja Yhdysvalloissa 2005 (mm. New Yorkin Avery Fisher Hall). Hän on myös säveltänyt piano- ja kamarimusiikkia.

Takaisin Pianistit-sivulle