Jenni Lättilä

Sopraano Jenni Lättilä on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi kirkkomusiikin koulutusohjelmasta 2005 ja laulumusiikin koulutusohjelmasta 2008, minkä lisäksi hänellä on humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto Helsingin yliopiston suomen kielen laitokselta.Nykyisin Jenni Lättilä valmistelee musiikin tohtorin tutkintoa Sibelius-Akatemian DocMus-yksikössä, aiheenaan Richard Wagnerin musiikki ja nuori dramaattinen sopraanoinstrumentti. Vuodesta 2011 alkaen Jenni Lättilä on kuulunut myös Sibelius-Akatemian opetushenkilökuntaan.

Lättilä sijoittui kolmanneksi kansainvälisessä Gerda Lissner -laulukilpailussa New Yorkissa keväällä 2013 ja kansainvälisessä Lauritz Melchior Wagner-laulukilpailussa Tanskassa lokakuussa 2010. Vuonna 2009 Suomen Wagner-seura myönsi Lättilälle stipendin Bayreuthin Wagner-festivaaleille.

Jenni Lättilän lauluinstrumentti on dramaattinen sopraano, joka sopii erityisesti Verdin ja Wagnerin suurten naisroolien esittämiseen: hän tekikin ammatillisen debyyttinsä 2010 Keski-Suomen Alueoopperan tuottamassa Verdin Macbeth-oopperassa Lady Macbethin roolissa.

Seuraavina tehtävinään hänellä on tulevalla kaudella William Waltonin oopperan Karhu naispäärooli Kansallisoopperan kiertueella Pohjois-Suomessa, työnimellä Naistenhuone työstettävä improvisaatio-ooppera, sekä Arnold Schönbergin monologiooppera Erwartung.

Jenni Lättilä on ehtinyt monipuolisella muusikon urallaan toimia myös kanttorina ja laulupedagogina sekä johtaa mm. kamariorkesteri Wiipurilaisen Osakunnan Soittajia, naiskuoro Peijaksen Sykettä ja sekakuoro Remediumia. Lisäksi hän on kuulunut vuodesta 2008 lähtien Improah!-oopperaimprovisaatioryhmään.

Vapaa-aikansa Jenni viettää suurimmaksi osaksi miehensä sukutilalla Pohjois-Hämeessä maatilan töissä, metsästäen ja kalastaen.

Takaisin Varjoraati-sivulle