Varjoraati 2014

Vuonna 2014 Kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa on ensimmäistä kertaa mukana varjoraati, joka arvioi blogissaan osoitteessa www.mirjamhelin.wordpress.com kilpailijoiden suorituksia.

Nuorten musiikkiammattilaisten vertaisarviointi antaa suurelle yleisölle uusia näkökulmia kilpailun seuraamiseen ja laulamisen maailmaan.
Kilpailun tuomaristo ei ohjesääntönsä mukaisesti kommentoi julkisesti eikä keskustele keskenään kilpailijoiden suorituksista arvioidessaan heitä. Varjoraatilaiset sen sijaan voivat kommentoida blogissaan esimerkiksi laulajien ääntä, tekniikkaa, tulkintaa ja esiintymistä.

Varjoraadissa työskentelee neljä laulajaa ja yksi pianisti: baritoni Joonas Asikainen, tenori Petri Bäckström, mezzosopraano Ann-Marie Heino, sopraano Jenni Lättilä (puheenjohtaja) ja lied-pianistina palkittu Juho Alakärppä.

Lontoolainen oopperakriitikko Yehuda Shapiro liittyy joukkoon kirjoittajavieraana väli- ja loppukilpailupäivinä. Varjoraatilaiset arvioivat kilpailijoiden suorituksia yksityishenkilöinä.

Juho Alakärppä

Joonas Asikainen

Petri Bäckström

Ann-Marie Heino

Jenni Lättilä

Kirjoittajavieras
Yehuda Shapiro