Kilpailutoimikunnan puheenjohtajan puheenvuoro

Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja, toimitusjohtaja Reijo Kiilunen kertoo mietteitään kilpailusta, kun H-hetkeen on reilu puoli vuotta.

"Mirjam Helin -kilpailu on kiistatta yksi tärkeimmistä maailman laulukilpailuista. Haluamme tietenkin ylläpitää hyvää mainetta ja kehittää tapahtumaa eteenpäin. Se onnistuu vain tekemällä asiat niin hyvin kuin mahdollista."

Uusia näkemyksiä

"Vuoden 2009 kilpailun osalta olemme panostaneet kilpailun visuaaliseen ilmeeseen, ja verkkoympäristö on tullut uutena elementtinä mukaan. Verkkosivusto palvelee yhtä hyvin kilpailijoita kuin yleisöäkin. Kilpailijat ilmoittautuvat sähköisesti ja saavat tietoa käytännön järjestelyistä. Yleisö voi seurata kilpailun etenemistä tiedottein sekä haastatteluin, ja yhteistyö Yleisradion kanssa tuo myös liikkuvaa kuvaa nettisivuille.

"Kilpailun tuomaristo koostuu sekä aktiivisesti uraa tekevistä että pitkäaikaisen pedagogisen kokemuksen omaavista laulajista. Maailmaa koko ajan kiertävät laulajat tuovat tuomareina varmasti kilpailuun uudenlaista, kokonaisvaltaista näkemystä. Elämme maailmassa, jossa pelkän lauluäänen lisäksi laulajan ammattiin kuuluu paljon muuta, ja tuomariston on osattava ottaa myös se huomioon."

Kilpailu kokonaisuutena

Reijo Kiilunen näkee isot kansainväliset kilpailut olennaisena osana musiikkielämää ja myös musiikkiteollisuutta. "On mielenkiintoista seurata ison kilpailun vaiheita sen alusta loppuun saakka. Ja kun kilpailutoimikunnan jäsenet ovat taitavia, sympaattisia ja sivistyneitä ihmisiä, voin vilpittömästi sanoa, että toimikunnan puheenjohtajan tehtävä on paitsi mielenkiintoinen myös hauska!"