Robert Holl

Bassobaritoni Robert Hollin ura lähti nousukiitoon hänen voitettuaan arvostetun Münchenin ARD-kilpailun vuonna 1972. Baijerin valtionoopperan kolmevuotisen kiinnityksen jälkeen hän profiloitui konserttilaulajana ja työskenteli tunnetuimpien kapellimestarien kanssa.
 
Myöhemmin hän palasi oopperaan esiintyäkseen monissa Mozartin ja Wagnerin oopperoiden päärooleissa Wienin valtionoopperassa, Berliinin Deutsche Operissa, Bayreuthin oopperajuhlilla ja muissa saksankielisen Euroopan suurissa oopperataloissa. Konserttiuransa on vienyt hänet kaikkialle Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Japaniin. Erityisesti saksalaiseen ja venäläiseen repertuaariin keskittyvä Robert Holl kuuluu nykyään maailman arvostetuimpien lied-laulajien joukkoon. Hän on julkaissut useita levytyksiä Preiser-merkille ja hän konsertoi jatkuvasti ympäri maailman konserttilavoja.
 
Robert Hollille myönnettiin Kamarilaulajan arvonimi vuonna 1990 ja hän on myös Wienin musiikinystävien kunnianjäsen. Vuonna 2007 hänelle myönnettiin Alankomaiden leijonan ritarikunnan ritarin arvonimi. Holl on toiminut lied- ja oratorio-laulun professorina Wienissä vuodesta 1998 lähtien.

www.robertholl.at

Takaisin Tuomaristo-sivulle