Tietoa kilpailusta

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu on yksi maailman merkittävimmistä kansainvälisistä laulukilpailuista. Se on tarkoitettu esiintymiskypsyyttä omaavien nuorten laulajien valiojoukolle. Moni kilpailun voittajista on myöhemmin noussut laulumaailman huipulle, mm. Olaf Bär, Elīna Garanča, René Pape, Andrea Rost ja Julia LezhnevaKilpailu tunnetaan korkeasta tasostaan, vaativasta ohjelmistostaan, hyvistä palkinnoistaan ja arvovaltaisesta tuomaristostaan.

Suomen Kulttuurirahasto järjestää Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun joka viides vuosi. Ensimmäinen kilpailu pidettiin vuonna 1984.

Kilpailun voittajat vuodesta 1984

Palkinnot 2014

Tuomaristo 2014

Kilpailussa on laaja ohjelmistovaatimus (oratorio, lied, ooppera), vaikka toisaalta laulajalla on laaja vapaus valita. Kilpailuohjelmaan ei vaadita tiettyjä pakollisia lauluja tai säveltäjien teoksia. Välikilpailussa on kuitenkin esitettävä suomalaisen sä­veltäjän laulu. Naisten sarjan yläikäraja on 30 vuotta ja miesten sarjan 32 vuotta.

Kilpailun säännöt 2014

Kilpailijoiden kommentteja (englanniksi)

Vuodesta 1987 laulukilpailu on ollut Kansainvälisten musiikkikilpailujen maailmanliiton (Fédération Mondiale des Concours Internationaux de Musique) jäsen.