Juho Alakärppä

Simolaissyntyinen Juho Alakärppä (s. 1983) opiskeli Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan, Kölnissä Ulrich Rademacherin, Münchenissä Gerold Huberin sekä Wienissä Charles Spencerin johdolla. Hän tunsi jo varhaisessa opiskeluvaiheessa erityistä mielenkiintoa lauluihin ja muuhun kamarimusiikkiin. Tämän seurauksena on syntynyt yhteistyötä useiden menestyneiden kotimaisten ja nuoren polven ulkomaisten laulajien sekä instrumentalistien kanssa.

Alakärpän soittoa on kuultu kotimaassa Helsingin juhlaviikoilla ja Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalilla sekä ulkomailla mm. Wienin Musikvereinin Gläserner-salissa ja Itävallan kulttuurifoorumissa New Yorkissa. Hän on myös nauhoittanut lauluja Suomen Yleisradiolle. Kuluvan vuoden konserteissa hänen laulajapartnereinaan ovat mm. Kaisa Ranta, Essi Luttinen, Ville Rusanen, Aarne Pelkonen ja Juhani Alakärppä.
 
Alakärpän lied-pianismi on palkittu useaan otteeseen kotimaassa, mm. ensimmäisellä palkinnolla Poleenin lied-pianistikilpailussa sekä ulkomailla tunnustuksella duo-työskentelystä yhdessä baritoni Aarne Pelkosen kanssa kansainvälisessä Das Lied -kilpailussa Berliinissä ja lied-duo-kilpailussa Enschedessä, Alankomaissa. Muiden muusikon töidensä ohessa hän ohjaa lied-duoja Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Suomen Kulttuurirahasto, Lapin maakuntarahasto, Selim Eskelinin säätiö sekä Tellervo ja Juuso Waldenin säätiö ovat tukeneet hänen edesottamuksiaan säveltaiteen parissa.

Takaisin Varjoraati-sivulle